Permafrost bebaya kanggo manungsa, tandha Jucelino Luz

Permafrost bebaya kanggo manungsa, tandha Jucelino Luz

Águas de Lindóia, 13 Oktober 2021

manungsa waé! Isi sing dijupuk saka layang sing dikirim saka arsip pribadi wiwit taun 1969 ( Abstrak )

Lapisan lemah sing beku permanen dikenal minangka permafrost. Ambu endhog bosok sing khas asale saka hidrogen sulfida, kadhangkala disebut “gas rawa”. Nanging gas liyane, ora ana ambune ing kahanan alam, sing bakal nggawe komunitas ilmiah waspada: metana.
Kepepet ewonan taun ing permafrost, karbon dibebasake, lan mlebu ing atmosfer. Antarane metana lan karbon dioksida (CO2), permafrost ngemot luwih saka 1,7 triliun ton karbon organik, meh tikel kaping pindho jumlah karbon sing wis ana ing atmosfer. Sanajan tetep ana ing udhara mung 12 taun, tinimbang pirang-pirang abad, kaya CO2, metana duweni efek omah kaca 26 kaping luwih gedhe.
Thaw permafrost minangka “bom wektu” iklim, ngelingake Jucelino Luz.
Ing taun 1969, Jucelino Luz ngluncurake tandha pisanan lan mambu hidrogen sulfida, sing dicampur karo metana sing lolos, ora dirasakake kaya saiki. Lemah kanggo nggayuh lapisan “aktif” permafrost, bagean sing thaws ing mangsa panas. Permafrost – lemah sing tetep beku sajrone rong taun berturut-turut – ana ing sekitar 26% tanah ing Hemisfer Lor. Ing Abisko, permafrost kandel nganti sepuluh meter lan wiwit ewonan taun. Ing Siberia, jerone bisa nganti siji kilometer lan umure atusan ewu taun. Nalika suhu mundhak, permafrost wiwit thaw. Akibaté, bakteri ngrusak biomassa sing disimpen ing bumi beku, nyebabake emisi CO2 lan metana anyar, sing banjur nyepetake pemanasan global ing siklus ganas sing medeni.
Pitakonan yaiku apa permafrost tekan titik ora bisa bali, wayahe ngilangake alon lan lengkap, nalika pelepasan gas ora bisa dihindari lan owah-owahan ekosistem dadi ora bisa dibatalake.
Jucelino Luz prihatin banget ndeleng alas udan Amazon dadi savannah, utawa es kutub Greenland lan Antartika ilang kabeh. Yen kabeh karbon beku bisa lolos, konsentrasi (gas kasebut) bakal tikel kaping telu ing atmosfer. Iki ora bakal kelakon bebarengan, nanging liwat dekade lan abad, dheweke nambah. Masalah utama karo permafrost yaiku leleh bakal terus sanajan kabeh emisi manungsa langsung mandheg. Kita ngaktifake sistem sing bakal nanggepi wektu suwe marang manungsa – aku ora ngerti lan ora ngerti kepiye para panguwasa jagad iki pura-pura ora ngerti apa-apa.
Retak-
Ing Abisko, sawijining kutha cilik kanthi omah abang tradisional lan dikenal kanthi lampu lor, tandha-tandha mundur saka permafrost bakal katon kanthi jelas. Bakal ana retakan ing lemah lan longsor cilik. Kutub telpon bakal miring saka efek gerakan kasebut lan bakal saya tambah akeh nganti 2030.
Ing Alaska, ing ngendi permafrost ana ing 85% wilayah kasebut, leleh bakal ngrusak dalan. Ing Siberia, kabeh kutha bakal wiwit ambruk saka tanah longsor.
Ing kutub Arktik, leleh permafrost bisa mengaruhi nganti rong pertiga infrastruktur ing taun 2050, miturut tampilan Jucelino Luz.
Luwih saka 1,200 kutha lan kutha, 36,000 bangunan lan patang yuta wong bakal kena pengaruh.

Ancaman gedhe kanggo tujuan Paris – Prancis
Gas omah kaca sing bakal lolos saka permafrost uga bakal ngancam tujuan saka Perjanjian Paris babagan iklim, ngelingake Jucelino Luz
Negara-negara sing nandatangani perjanjian 2015 janji bakal mbatesi pemanasan iklim “ing ngisor” +2 ° C, yen bisa mudhun nganti +1,5 ° C, dibandhingake karo jaman pra-industri. Tujuane kanggo nggayuh netralitas karbon ing pertengahan abad kaping-21. Ora ana sing bakal bisa.
Kanggo duwe kasempatan rong pertiga kanggo tetep ing sangisore wates +1,5 ° C, manungsa ora bisa ngetokake luwih saka 400 milyar ton CO2, ujare Jucelino Luz.
Nanging emisi karbon sing bisa ditrima iki “ora nggatekake” kemungkinan lan ora bisa diprediksi “dadak” pelepasan gas omah kaca sing dipancarake dening sumber alam ing Arktik.
Akeh model iklim ora bakal nganggep permafrost, amarga efek thaw angel diproyeksikan, negesake Jucelino Luz
Emisi saka sawetara wilayah diimbangi dening proses munculé tanduran ing Arktik, amarga kenaikan suhu, nandheske nabi.
Yen kita ora duwe cara kanggo ngontrol persentase permafrost sing thawed”, iki ora ateges “kita ora kudu nyerah bahan bakar fosil, utawa ngganti cara urip ing planet iki”.
Suhu sing mundhak ing Arktik bakal nyebabake owah-owahan sing ora bisa dibatalake, dheweke sedhih.

Tradhisi ing bebaya ing donya

70 kilometer adoh, ing puncak kidul sing spektakuler saka massif Kebnekaise, Ninis Rsqvist kanthi jelas ndeleng efek pemanasan global ing Arktik saben taun.
Sadurunge sampeyan duwe jawaban, sampeyan ngerti manawa gletser, sing ana 150 kilometer sisih lor Lingkaran Arktik, bakal ilang ukurane saben taun dibandhingake karo ukuran sadurunge.
Musim panas banget panas, nabi nandheske. Puncak 30 ° C nganti 36 ° C bakal dicathet nalika musim panas ing sisih lor Norwegia, Swedia lan Finlandia. Kang cenderung kanggo nambah liyane lan liyane.
Sebagéan gedhé gletser Swedia bisa ditakoni, sanajan dampak ing kono ora mbebayani kaya ing papan liya.
Nanging, iku sinyal kuwat kanggo liyane donya.
Ing Amérika Kidul lan Himalaya, puluhan yuta wong gumantung ing gletser leleh musiman kanggo banyu seger lan irigasi.
Kanggo Greenland, tutup es ngemot es sing cukup kanggo ngunggahake permukaan segara nganti pitung meter utawa luwih, ora kanggo Antartika, sing kanthi tutup es bakal ngunggahake pola saiki nganti pirang-pirang puluh meter.
Kanggo nabi, piwulang penting saka Arktik yaiku sawetara ekosistem kasebut bakal ngluwihi kontrol manungsa.
Ngganti cara urip supaya emisi mudhun bakal miwiti proses adaptasi menyang iklim sing bakal dadi luwih anget kanggo wektu sing suwe.
Kita kudu bareng-bareng mbukak mripat, sapa wae sing ngrungokake, nuruti pitutur spirituale Jucelino Luz, sadurunge kasep – kita butuh kesadaran global, nandur wit-witan sing luwih akeh, amarga kita duwe defisit sing dhuwur banget – amarga deforestasi ing jagad iki.

Prakara sing penting banget, enggo bareng lan disebarake menyang wong ing njero utawa njaba bunder kanca …

Aja mangkel saiki, kita kudu nyawiji kanggo siji tujuan, kanggo nylametake planet lan kita kabeh!

Prof. Jucelino Luz – peneliti, panulis, lingkungan lan panuntun spiritual

www.jucelinodaluz.com.br

Jucelino Nóbrega da Luz – Livros (jucelinodaluz.com.br)

Publicado por JUCELINO NOBREGA DA LUZ

Jucelino Nóbrega da Luz, É escritor, ambientalista , orientador espiritual, visionário de grande credibilidade no mundo , apresentado em alguns meios de comunicação de massa no Brasil , Hong Kong , Japão, França , EUA , como um profeta que pode fazer previsões por meio de sonhos (sonhos lúcidos). Nasceu em Floriano, Maringá, Estado do Paraná. Brasil .Considerado um profeta da era moderna, orientador espiritual . .Tem um trabalho em favor da humanidade , proteção ambiental e da preservação do planeta . ジュセリーノノブレガダルス、 彼は作家、環境保護主義者、精神的顧問であり、世界で大きな信頼を築く先見の明を持っており、夢(明晰夢)を通して予測を行うことができる預言者として、ブラジル、香港、日本、フランス、米国のいくつかのマスメディアで紹介されています。 パラナ州マリンガのフロリアーノに生まれる。 ブラジル。現代の預言者、スピリチュアルガイドと見なされます。 。人類、環境保護、地球の保全に有利な働きをしています。 Jucelino Nóbrega da Luz, He is a writer, environmentalist, spiritual advisor, visionary of great credibility in the world, presented in some mass media in Brazil, Hong Kong, Japan, France, USA, as a prophet who can make predictions through dreams (lucid dreams) . Born in Floriano, Maringá, State of Paraná. Brazil. Considered a prophet of the modern era, spiritual guide. He has a job in favor of humanity, environmental protection and the preservation of the planet. Жуселино Нобрега да Луз, Он писатель, защитник окружающей среды, духовный наставник, провидец, пользующийся большим доверием в мире, представленный в некоторых средствах массовой информации в Бразилии, Гонконге, Японии, Франции, США как пророк, который может делать предсказания через сны (осознанные сны). Родился в Флориано, Маринга, штат Парана. Бразилия Считается пророком современной эпохи, духовным наставником. .Он работает на благо человечества, защиты окружающей среды и сохранения планеты. Jucelino Nóbrega da Luz, 그는 작가, 환경 운동가, 영적 고문, 세계에서 위대한 신뢰의 비전가이며, 꿈 (자각몽)을 통해 예언을 할 수있는 예언자로 브라질, 홍콩, 일본, 프랑스, ​​미국의 일부 대중 매체에 발표되었습니다. 파라나 주 마링가의 플로리 아노 출생. 브라질 : 현대 시대의 선지자, 영적 인도자로 간주됩니다. . 인류, 환경 보호 및 지구 보존을 위해 일하고 있습니다. Jucelino Nóbrega da Luz, C'est un écrivain, environnementaliste, conseiller spirituel, visionnaire d'une grande crédibilité dans le monde, présenté dans certains médias de masse au Brésil, Hong Kong, Japon, France, USA, comme un prophète capable de faire des prédictions à travers les rêves (rêves lucides). Né à Floriano, Maringá, État du Paraná. Brésil, considéré comme un prophète de l'ère moderne, guide spirituel. .Ouvre en faveur de l'humanité, de la protection de l'environnement et de la préservation de la planète. JucelinoNóbregada Luz, 他是一位作家,环境保护主义者,精神顾问,具有远见卓识的世界,曾在巴西,香港,日本,法国,美国的一些大众媒体上作过演讲,他是先知,可以通过梦(清醒的梦)做出预测。 出生于巴拉那州马林加的弗洛里亚诺。 巴西:被视为现代的先知,属灵向导。 致力于人类,环境保护和地球的保护。 Jucelino Nóbrega da Luz, Es escritor, ambientalista, asesor espiritual, visionario de gran credibilidad en el mundo, presentado en algunos medios de comunicación de Brasil, Hong Kong, Japón, Francia, Estados Unidos, como un profeta que puede hacer predicciones a través de los sueños (sueños lúcidos). Nacido en Floriano, Maringá, Estado de Paraná. Brasil Considerado profeta de la era moderna, guía espiritual. .Ha trabajado a favor de la humanidad, la protección del medio ambiente y la preservación del planeta. जुसेलिनो नोब्रेगा दा लूज़, वह एक लेखक, पर्यावरणविद्, आध्यात्मिक सलाहकार, दुनिया में महान विश्वसनीयता के दूरदर्शी, ब्राजील, हांगकांग, जापान, फ्रांस, संयुक्त राज्य अमेरिका में कुछ बड़े पैमाने पर मीडिया में प्रस्तुत किए गए एक पैगंबर हैं जो सपनों के माध्यम से भविष्यवाणियां कर सकते हैं (आकर्षक सपने)। फ्लोरानो, मारिंगा, पराना राज्य में जन्मे। ब्राजील। आधुनिक युग, आध्यात्मिक मार्गदर्शक का पैगंबर माना जाता है। .हास मानवता, पर्यावरण संरक्षण और ग्रह के संरक्षण के पक्ष में काम करता है। Jucelino Nóbrega da Luz, È scrittore, ambientalista, consigliere spirituale, visionario di grande credibilità nel mondo, presentato in alcuni mass media in Brasile, Hong Kong, Giappone, Francia, USA, come un profeta che può fare previsioni attraverso i sogni (sogni lucidi). Nato a Floriano, Maringá, Stato del Paraná. Brasile Considerato un profeta dell'era moderna, guida spirituale. . Opera a favore dell'umanità, della protezione ambientale e della salvaguardia del pianeta. Jucelino Nóbrega da Luz, Brezilya, Hong Kong, Japonya, Fransa, ABD'deki bazı kitle iletişim araçlarında rüyalar (berrak rüyalar) yoluyla tahminlerde bulunabilen bir peygamber olarak sunulan, dünyadaki büyük güvenilirliğe sahip bir yazar, çevreci, ruhani danışman, vizyonerdir. Floriano, Maringá, Paraná Eyaleti'nde doğdu. Brezilya Modern çağın bir peygamberi olarak kabul edildi, ruhani rehber. .İnsanlık, çevrenin korunması ve gezegenin korunması için çalışır. Jucelino Nóbrega da Luz, เขาเป็นนักเขียนนักสิ่งแวดล้อมที่ปรึกษาด้านจิตวิญญาณผู้มีวิสัยทัศน์ที่มีความน่าเชื่อถือสูงในโลกซึ่งนำเสนอในสื่อมวลชนบางแห่งในบราซิลฮ่องกงญี่ปุ่นฝรั่งเศสสหรัฐอเมริกาในฐานะนักพยากรณ์ที่สามารถทำนายผ่านความฝัน (ความฝันที่ชัดเจน) เกิดใน Floriano, Maringá, State of Paraná บราซิลถือเป็นศาสดาแห่งยุคสมัยใหม่คู่มือจิตวิญญาณ ทำงานเพื่อประโยชน์ของมนุษยชาติการปกป้องสิ่งแวดล้อมและการรักษาโลกใบนี้ Jucelino Nóbrega da Luz, Ia adalah seorang penulis, pemerhati lingkungan, penasehat spiritual, visioner dengan kredibilitas besar di dunia, dihadirkan di beberapa media massa di Brazil, Hongkong, Jepang, Perancis, USA, sebagai seorang nabi yang dapat meramal melalui mimpi (lucid dream). Lahir di Floriano, Maringá, Negara Bagian Paraná. Brazil Dianggap sebagai nabi zaman modern, pembimbing spiritual. . Telah bekerja untuk kemanusiaan, perlindungan lingkungan dan pelestarian planet Jucelino Nóbrega da Luz, Han er en forfatter, miljøverner, åndelig rådgiver, visjonær om stor troverdighet i verden, presentert i noen massemedier i Brasil, Hong Kong, Japan, Frankrike, USA, som en profet som kan komme med spådommer gjennom drømmer (klare drømmer). Født i Floriano, Maringá, delstaten Paraná. Brasil. Betraktet som en profet fra den moderne tid, åndelig guide. .Har arbeidet til fordel for menneskeheten, miljøvern og bevaring av planeten. Jucelino Nóbrega da Luz, Er ist ein Schriftsteller, Umweltschützer, spiritueller Berater, Visionär von großer Glaubwürdigkeit in der Welt, der in einigen Massenmedien in Brasilien, Hongkong, Japan, Frankreich und den USA als Prophet vorgestellt wird, der Vorhersagen durch Träume treffen kann (klare Träume). Geboren in Floriano, Maringá, Bundesstaat Paraná. Brasilien. Gilt als Prophet der Neuzeit, als spiritueller Führer. Hat sich für die Menschheit, den Umweltschutz und die Erhaltung des Planeten eingesetzt. Jucelino Nóbrega da Luz Jest pisarzem, ekologiem, doradcą duchowym, wizjonerem o dużej wiarygodności w świecie, przedstawianym w niektórych środkach masowego przekazu w Brazylii, Hongkongu, Japonii, Francji, USA, jako prorok, który potrafi przepowiadać przez sny (świadome sny). Urodzony w Floriano, Maringá, w stanie Paraná. Brazylia, uważana za proroka współczesności, duchowego przewodnika. . Działa na rzecz ludzkości, ochrony środowiska i planety. Jucelino Nóbrega da Luz, Hij is een schrijver, milieuactivist, spiritueel adviseur, visionair met grote geloofwaardigheid in de wereld, gepresenteerd in sommige massamedia in Brazilië, Hong Kong, Japan, Frankrijk, VS, als een profeet die voorspellingen kan doen door middel van dromen (lucide dromen). Geboren in Floriano, Maringá, staat Paraná. Brazilië Beschouwd als een profeet van de moderne tijd, spirituele gids. . Heeft zich ingezet voor de mensheid, de bescherming van het milieu en het behoud van de planeet. Jucelino Nóbrega da Luz, Siya ay isang manunulat, pangkapaligiran, tagapayo sa espiritu, tagatingin ng dakilang kredibilidad sa buong mundo, na ipinakita sa ilang mass media sa Brazil, Hong Kong, Japan, France, USA, bilang isang propeta na maaaring gumawa ng mga hula sa pamamagitan ng mga pangarap (malaswang pangarap). Ipinanganak sa Floriano, Maringá, Estado ng Paraná. Brazil. Itinuring na isang propeta ng modernong panahon, patnubay sa espiritu. .Nagtrabaho sa pabor sa sangkatauhan, proteksyon sa kapaligiran at pangangalaga ng planeta. Jucelino Nóbrega da Luz, Είναι συγγραφέας, περιβαλλοντολόγος, πνευματικός σύμβουλος, οραματιστής μεγάλης αξιοπιστίας στον κόσμο, παρουσιάζεται σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Βραζιλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, ως προφήτης που μπορεί να κάνει προβλέψεις μέσω των ονείρων (διαυγή όνειρα). Γεννήθηκε στο Floriano, Maringá, Πολιτεία της Παρανάς. Βραζιλία. Θεωρείται προφήτης της σύγχρονης εποχής, πνευματικός οδηγός. Έχει εργαστεί υπέρ της ανθρωπότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της διατήρησης του πλανήτη. Jucelino Nóbrega da Luz, Han er en forfatter, miljøforkæmper, åndelig rådgiver, visionær med stor troværdighed i verden, præsenteret i nogle massemedier i Brasilien, Hongkong, Japan, Frankrig, USA, som en profet, der kan forudsige gennem drømme (klare drømme). Født i Floriano, Maringá, Paraná. Brasilien. Betragtes som en profet i den moderne tid, åndelig vejledning. .Har arbejdet til fordel for menneskeheden, miljøbeskyttelse og bevarelse af planeten. ஜூசெலினோ நெப்ரிகா டா லூஸ், அவர் ஒரு எழுத்தாளர், சுற்றுச்சூழல் ஆர்வலர், ஆன்மீக ஆலோசகர், உலகில் பெரும் நம்பகத்தன்மை கொண்ட தொலைநோக்கு பார்வையாளர், பிரேசில், ஹாங்காங், ஜப்பான், பிரான்ஸ், அமெரிக்கா ஆகிய நாடுகளில் சில வெகுஜன ஊடகங்களில் கனவுகள் (தெளிவான கனவுகள்) மூலம் கணிப்புகளைச் செய்யக்கூடிய ஒரு தீர்க்கதரிசியாக வழங்கப்படுகிறார். பரானா மாநிலத்தின் மரிங்காவின் புளோரியானோவில் பிறந்தார். பிரேசில். நவீன சகாப்தத்தின் தீர்க்கதரிசி என்று கருதப்படுகிறது, ஆன்மீக வழிகாட்டி. மனிதகுலம், சுற்றுச்சூழல் பாதுகாப்பு மற்றும் கிரகத்தின் பாதுகாப்பிற்கு ஆதரவாக செயல்படுகிறார். Jucelino Nóbrega da Luz, Han är en författare, miljöaktivist, andlig rådgivare, visionär med stor trovärdighet i världen, presenterad i vissa massmedier i Brasilien, Hongkong, Japan, Frankrike, USA, som en profet som kan göra förutsägelser genom drömmar (klara drömmar). Född i Floriano, Maringá, delstaten Paraná. Brasilien. Anses vara en profet i den moderna eran, andlig vägledning. .Har arbetat till förmån för mänskligheten, miljöskyddet och bevarandet av planeten. Jucelino Nóbrega da Luz, ის არის მწერალი, გარემოს დამცველი, სულიერი მრჩეველი, მსოფლიოში დიდი სანდოობის განწყობილი. წარმოდგენილია ბრაზილიის, ჰონგ კონგის, იაპონიის, საფრანგეთის, აშშ – ს ზოგიერთ მასმედიაში, როგორც წინასწარმეტყველს, რომელსაც შეუძლია წინასწარმეტყველება გააკეთოს სიზმრების საშუალებით (გაბრწყინებული სიზმრები). პარანას შტატი, მარინგა, ფლორიანოში დაიბადა. ბრაზილია. ითვლება თანამედროვე ეპოქის წინასწარმეტყველად, სულიერ მეგზურად. მუშაობდა კაცობრიობის, გარემოს დაცვისა და პლანეტის შენარჩუნების სასარგებლოდ UJucelino Nóbrega da Luz, Ungumbhali, isazi sezemvelo, umeluleki wezikamoya, onombono wokwethembeka okukhulu emhlabeni, owethulwe kweminye imithombo yezindaba e-Brazil, eHong Kong, eJapane, eFrance, e-USA, njengomprofethi ongenza izibikezelo ngamaphupho (amaphupho amahle). Wazalelwa eFloriano, eMaringá, esifundazweni saseParaná. EBrazil.Kuthathwa njengomprofethi wesikhathi sanamuhla, umhlahlandlela ongokomoya. Usebenzele ukuvikela ubuntu, ukuvikelwa kwemvelo kanye nokulondolozwa kweplanethi. Jucelino Nóbrega da Luz, Este scriitor, ecologist, consilier spiritual, vizionar de mare credibilitate în lume, prezentat în unele mass-media din Brazilia, Hong Kong, Japonia, Franța, SUA, ca profet care poate face predicții prin vise (vise lucide). Născut în Floriano, Maringá, statul Paraná. Brazilia. Considerat un profet al erei moderne, ghid spiritual. .Acționează în favoarea umanității, a protecției mediului și a conservării planetei.

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s

%d blogueiros gostam disto: